mammeluck

Alla inlägg under mars 2011

Av L - 30 mars 2011 18:27

 Jag boar mig.... det säger min barnmorska att det heter.

Att boa sig innebär att jag vill ha hela mitt hus kliniskt rent, vill ha barnrum baby saker å hela kittet kirrat! å Att hela mitt hus ska skina som en diamant i solsken den dagen jag kommer he från BB.... Jag vet med mig i mitt stilla sinne att detta är klippt omöjligt... för om jag inte ska städa i mellan värkarna så kommer det antagligen innebära att det ligger fullt med hundhår på golvet, disk i diskhon å mängder med bäbis saker som fortfarande måste tvättas! den tanken får mig smått hysterisk... jag vill ju bara kunna njuta av vår bäbis, låta de nya blivna storebröderna Noel och Boss få lära känna mini å få njuta av min fina familj... inte städa det första jag gör!

Så därför ska jag boa mig som bare fn de kvarvarande veckorna... problemet är bara att jag är så sjukt trött efter jobbet... att då återstår bara helgen... och då har jag ju massa annat rolig å göra...


Härom helgen gav jag mig ju i kast med kylskåp, , å skura väggar å skåpförra helgen var det rabbatter å förråd, denna helg vill jag tömma barnrummet... problemet är bara att J jobbar... å ska jag bära skiten där inne kommer jag antagligen lyckas sätta igång förlossningen bra mkt i förtid... eller åtminstonde ligga kvidandes i sammandragningar och ett bäcken i baklås... föreställ er den synen ni!


Nåja... jag har iaf införskaffat fler mega viktiga braå ha saker till bäbis anländer... bla: ett badställ.. (!) ska va skit bra å lägga ungen i så slipper man hålla å va rädd för å tappa den hala korven i badkaret... perfa! En amningskudde har vi oxå infrskaffat... å lite annat smått å gottigt! Jag har nämligen fått nojja på bra å ha saker igenom FB loppis som många säkert märkt! å det är hur bra som helst!

Jag fick nöjet att byta en väska mot en korgstol... just en sån korgstol som jag hade när Noel var liten, den satt jag och ammade i och den var sjukt skön amnings-stol helt enkelt... så därför var jag sjukt tvungen att ha den! J suckade lite smått men insåg nog att det inte var värt att diskutera... J hävdar nämligen att det inte alls är länge sedan han körde den andra till tippen... hmm.. jag tror det var lääääääääänge sen!


nu ska jag göra upp en bra plan, för mitt boande -det värsta är att jag kommer behöva börja om från början igen innan det är dax för bäbis...

Fast jag skulle behöva boa mig på heltid... för det tar sån tid när man måste ta paus hele´tin´!


/L

Av L - 28 mars 2011 18:04

Nu är vi i v 31, dvs 9 veckor kvar... och gör vi det på Joar sätt så är det bara 6 veckor kvar !!! jisses! Det närmar sig med stormsteg och varje kväll flinar jag lite över att vi är en dag närmare när vi får träffa grynet!

  

Halsbrännan allan dras vi med, och denna underbara pigvingång med tillhörande foglossning, det känns som själva lossningen blivit värre... som att fogarna lossnar ännu mer, å i bland känns det som att fogarna trasslar in sig i varandra så hela mitt höftparti låser sig och passar samtidigt på att hugga lite sådär extra ont! NICE!


så ser ni mig förstelnad med en märklig min utstötandes ett gurglande ljud så är det ingen fara... det är bara mitt bäcken som gått i baklås!


 bilden ska alltså symbolisera mitt låsta bäcken...INGET annat :P


/L

Av L - 28 mars 2011 17:45

Är det verkligen så att man som mamma måste ägna större delen av sin vakna tid till att tjata hål i huvudet på sin 9åring?

På sånna självklara saker som han vet så väl... jag är så trött på att höra:

OJ MAMMA JAG GLÖMDE!

Jag kräks på glömde! å på att tjata å på att tjavsa med min faktastiska unge!

hur svårt är det egentligen att lyssna och lära sig när mamma säger det för 10 gången? OK om man kan "glömma" 1, 2, 3e gången.... men jisses!

Någon som har tips? Hur får man grabben att göra som han ska?

jag vill inte vara en tjatmorsa!

förgrömmade underbara monster unge!

Jag gissar att han kommer ge sin mor många fler gråa hår innan jag trillar av pinn...

Men han är ju oxå helt underbar när han inte glömmer... :P


I övrigt är jag trött på alla som vet bäst hur det ska vara när man e gravid... för uppenbarligen tycker inte vårat underverk att vi ska vara som alla andra, vilket vi iof bör se som en gott tecken :P




Av L - 27 mars 2011 16:06

Helgen har varit hur skön som helst! Lördagen ägnade jag och J med att fixa lite i förråd och trädgård, jag låg som en strandad val i rabbatterna... detta straffades självfallet senare med ont och sammandragningar, men det var sjukt mkt värt det att få vara ute och njuta av solen!

Sen blev det att inviga våren på riktigt och avnjuta en kebabrulle på KEBABMÄSTARN! Där snackar vi vårtecken! denna intogs självfallet på en bänk vid vattnet... men...hmm det var lite kyligt men än dock vårkänslor! Sen en kort sväng till svärmor-svärfar och svägerska för lite kaffe och paket till svärfar.

Kvällen avslutade jag och J hos kära grannen som bjöd över oss på festligheter! Hon sa något mycket klokt oxå " du kan ju inte dricka, men prata det kan du ju fortfarande så jag tänkte om du ville komma bort" många plus poäng till dig! Å jag orka hålla mig vaken ända till 23! mkt härlig dag och kväll!


Idag har jag byggt piroger och snart ska vi dra igång grillen för att införskaffa oss än mer vårkänslor... dock är det snorkallt och saknas sol ute... men sol i sinne!


Av L - 24 mars 2011 20:16

Denna vecka entrades iklädd häxan surtants förklädnad... och jag har känt mig överjävlig...lyckligtvis har det åtminstonde mildrats något...


Har fått äran att pröva på nya arbetsuppgifter sista tiden innan jag går hem... efter 2dgr intro så kan jag villigt erkänna att jag är mäkta imponerad av mina kollegor som kan göra tusen saker samtidigt! Och trevligt är det som attans! Fantastiskt! 


Idag har jag varit med lilleman till tandläkaren, och tänka sig att han hade fantastiska gaddar, tänk så bra det är med tjatande morsor som tjatar om tandborstningen! Han är en duktig kille min grabb!




Av L - 23 mars 2011 13:31

Hormonerna har stabiliserat sig något, så nu håller bitterfittan sig borta i några dagar iaf skulle jag tro. .. men man ska aldrig vara riktigt säker.


Av L - 21 mars 2011 15:30

Ifrån ett halvhjärtat försökt till ett positivt inlägg tänker jag gå tillbaka till mitt vanliga jag.


Nu är det så här förstår ni, kanske beroende på att nu ska tydligen den där hormon-nivån öka i min smällfeta kropp igen... så här rusar känslorna amok!

Sista dagarna så har jag haft en bister åkomma... jag är tvär sur! på allt!

Jag tror det grundar sig i att JAG för ett par dagar sedan upplevde mig ifrågasatt, fast jag tyckte att människan kunde dra något gammalt över sig.

Där efter kom min lördag där jag: Promenerade med Man och hund på morgonkvisten, Skulle åka ner på stan, men när jag skulle sätta mig i bilen spräcktes byxjävlarna i röven!! (gaah) snabbt in och byta... hitta ett par gigantiska som legat i garderoben av just den anledningen... åker ner på stan för att träffa M och deras underverk E, Mutscho trevligt å skönt! men jag fick hålla i brallorna så dom inte skulle trilla av (inte ofta det händer) Sen hem, städa, laga mat...å satte ner röven i soffan runt 19 tiden... då strejkade min kropp med rygg ont, foglossnings-skav å sammandragningar... Å då blir jag så sjukt bitter... för jag VILL kunna styra en hel dag.... utan å ha ont sen! buhu

söndagen gick jag upp, efter en natt där jag sovit som en kratta... å haft ont här å var... intog soffan... å sov till kl 15.00

När jag vaknar blir jag sjukt sur, för att jag sovit bort halva dagen och den strålande sol som lyst så vajjert ute...

Tvinga J att sätta på kaffe, och sen njöt jag av solen i 30min, innan den försvann bakom hustaket... en liten promenix m man å hund å sen grina hela kvällen för att helgen var slut... Å det griniga hänger i...

såklart!



urk!




Av L - 18 mars 2011 15:30

Satt och ögnade genom några blogg inlägg och insåg att majoriteten innehöll gnäll... börjarde fundera var någonstans längs vägen som det gick snett...

Jag tror det är som så att som gravid är det tusen saker som är i omlopp i kroppen... å att vår graviditet hade en taskig start... med 20 veckors spyande.

(å fortfarande spyande men bara 1gång/dag, vilket ´är så sjukt mkt bättre!!)

Jag tror jag faktiskt fastnat lite där... i gnället... eller det är iaf det jag skriver om...

Men är det kanske inte lite så över lag med oss människor, att vi gärna poängterar det som inte är bra, men glömmer att nämnda de 511 sakerna runtomkring oss som faktiskt är hur bra som helst!

Tex. att jag faktiskt är välsignad med knytet i min mage, å att vi har det bra. Jag har en fin karl å  unge å mängder med fantastisk familj, kollegor och vänner runt mig! Det har jag inte skrivit så sjukt mkt om, så därför gör jag det nu!

Men förvänta er inte några drastiska förändringar i mina blogginlägg för det... för det här är trotts allt MIN blogg och jag skriver vad jag vill. Men jag ska försöka att se saker från flera håll...

Jag tycker fortfarande att det suger att vara gravid.... men jag är samtidigt överlycklig över att korven där inne mår bra och snart kommer ut till oss.

För tänk sen, då är jag inte gravid längre...


Idag har vi varit på MVC, och mätt kagge å lyssnar på grynets   å kissat i mugg, blivit stucken å grejor... allting är bare fejnt!

Måste ge kredd till J som faktiskt lyckas lösa så han kunnat följa med varje gång till MVC och inte missar något med grynet. Jag tror han kommer bli en alldeles fanastisk pappa! <3


Nu är det helg!

JIPPIE!


/L



Presentation

En tvåbarns mor, som med jämna mellanrum försöker sätta ord på vardagen, barn-och karl-hund bestyr, min hobby och livet i helhet

Kör livet ala´ svensson-style med radhus, kombi, hund och barn... och det är alldeles fantastiskt!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards