mammeluck

Alla inlägg under mars 2011

Av L - 17 mars 2011 11:15

Varje gång grynet rör sig i magen, får jag ett sjukt fåningt flin...

Nu här h*n är större där inne, känns det oxå mer "på riktigt" om man får säga så!? H*n känns och jag börjar lära mig h*ns vaken tider.

tänk att vi faktiskt har någon så fantastiskt som växer där inne i min mage, det är ju lite absurt egentligen... fast samtidigt hur självklart å vanligt som helst.

Å jag längtar massor nu, jag vill att veckorna ska springa iväg o POFF så är h*n här!


Något som jag INTE kommer sakna är de frekvent ökande toalettbesöken nattetid... serriöst att behöva springa 1ggr/h!?! jag blir tokig!

jag behöver minsann inte gå så ofta dagtid... så varför på natten?

Jag kan snart gå till toaletten, uträtta mina behov och komma tillbaka till sängen (oftast utan att slå mig, eller dra upp dörren så att låskolven rispar min mage!)

i sömnen.


Min älskade hund har senaste tiden oxå fått för sig att han ska sova PÅ MIG, inte brevid, inte vid fötterna utan verkligen PÅ MIG helst på magen... och det är inte någon liten golvmopp jag har... utan minst en 40kg klump...jag sparkar bort han, å så kommer han sen smygandes igen..(som om han inte märks!)

De 10tal gånger som jag springer upp på dass på natten, tar han då istället hela min plats, och när jag i halvvaket tillstånd kommer tillbaka och ska sätta ner min inte så lilla röv i sängen, japp...då sätterjag mig på hundkräket förståss...

Det är tur att han är sjukt söt!


Å hörrö ni!

Jag ser ju att det iaf är några som är här inne och läser och tar del av mitt svammel...släng in en kommentar... för det tycker jag är kul!


Kram L


Av L - 16 mars 2011 17:30

Ibland blir jag så trött på vuxna människor... därav känns tanken grymt lockande att snart gå hem och få umgås med något så vacker och oskyldigt som ett litet barn!

 

Ibland blir jag så förundrad och jag förstår inte varför det finns ett så starkt behov av att gotta sig i andras olycka, eller lägga näsan i blöt, eller bara nedvärdera och kränka någon för sitt eget välmåendes skull?

När det sedan är människor som utger sig vara raka motsattsen (alltså rak och ärlig) till det dom sedan gör "i det dolda"

det är bara läskigt! Å jag blir mörkrädd!

Jag är långt i från något ängel själv (jag har en mörk hemlighet att jag ÄLSKAR all form av förnedrings tv tex) (100 sätt att åka ur en game show tex. där folk gör i brallan och gråter av skräck... IT´S MY CUP OF TEA!)

jag har varit en kossa många gånger i mitt liv, och det är jag inte stolt över.

men jag måste ändå säga att jag lär mig av mina misstag, försöker leva upp till den jag utger mig för att vara, OCH jag vill gärna kunna stå för det jag säger och gör.

Min största farhåga är att bli ifrågasatt varför jag gjort något, och faktiskt inte kunna ge ett bra svar... fy fan så illa det känns...för jag har gjort det förr och det finns inget mer obehagligt än att faktiskt inte kunna stå för det man gjort.

Därför försöker jag göra det, men samtidigt på ett bra sätt.

 

Det kan vara en balansgång, och jag misslyckas säkerligen flera gånger...men när det gäller ärlighet så finns det flera lager:

varken jag eller människan det berör har någon glädje av att jag kränker denna igenom personangrepp eller kränkningar (elak)

MEN

är det istället något att uppmärksamma personen på, eller klargöra vad jag anser kan jag göra det på ett sätt som inte innebär att jag sänker en annan person och det försöker jag hålla.

 

Och varför misstro, prata bakom ryggen på och helt sakna stake att säga det till den det berör, det är bara lågt och creepy!


Jag är långsint, (vilket inte alltid är så bra) men har du visat en sån sida, kan jag inte se någon anledning till att ha någon mer kontakt eller intresse för personen ifråga... jag ser inte syftet att stå å flina falskt, sen behöver jag absolut inte vara otrevlig för det.


Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med inlägget, förutom att klargöra att jag inte vill vara lika låg, men att ge en knäpp på näsan härgenom...det känns...

GOTT!!

 

 






Av L - 15 mars 2011 14:14


Hur i helskotta gör man?

Hur många dagar/ vecka?

Vad är bäst?

vad ska jag göra?

Någon som vill tjänstgöra som min FK guide och fylla i alla konstiga papper!?

jag blir skogstokig!


HJÄÄÄLP!

Av L - 14 mars 2011 10:43

I går satt vi i den kniviga sitsen att kaffet var slut!!

Oh NO!


Som den goda moder jag är mutade jag således min son med en glass om han cyklade bort till kiosken.

Jag skrev en ingående lista med:

  • Bryggkaffe
  • aftonbladet + söndagsbilaga
  • chokladbollar

När sonen kom till kiosken och lämnar fram listan får han samtliga grejor...

utan chokladbollen för det visste tydligen inte kioskinnehavaren vad det var...

Så sonen kom hem med 2 av 3 saker, vilket ändå får ses som godkänt...

På frågan vart chokladbollarna befann sig sa Noel: han visster ju inte vad det var, å jag kunde ju inte säga NEGERBOLL! (affärsinnehavaren är av utlänsk härkomst)


Jag har iaf en väluppfostrad son!



Av L - 14 mars 2011 10:03

Jag börjar bli ruskigt trött på att vara så här gigantisk, jag är inte liten i ogravidt-tillstånd...men det här är ju extremt! Jag längtar efter att liten kommer ut, och att jag kan gå, stå, springa å hoppa hur mycket som helst!

tänk att få röra sig obehindrat, när det är peace of cake å resa sig ur soffan, slippa rulla ur sängen och kunna böja sig ner å ta upp något från golvet...

trodde aldrig att jag skulle längta efter en så självklar sak... jag är ju inte direkt den som rör mig överdrivet mycket i vanliga fall!


Så här ser det ut nu, v 29 (11 veckor more 2 go!)


J frågade mig igår hur mkt jag tänkt att jag ska gå ner tills den dagen vi ska gifta oss (jag har sagt att jag inte tänker gifta mig innan jag gått ner gravidkilon + en hel del till)

Jag kommer aldrig bli liten, det är lixom inte jag, jag kommer inte heller hettsigt frenetiskt väga mig och göra diagram och vikt tabeller.

Men däremot vill jag trivas med mig själv, känna mig bekväm i min kropp och kunna röra mig som jag vill.

Så jag tog fram denna bild och visade för J

på ett ungefär så här:

moi

noel plåtade mamma i fullfärd med spacklingen


J visade sedan bilden för min kära son och frågade: tror du mamma kommer gå ner å se ut så här igen? 

Noel tittade på mig där jag låg som en strandad säl i soffan, å sen på bilden

och rynkade näsan och sa:

 EH NÄÄÄE! 

 

Tack för stödet kära familj, det känns verkligen toppen att ni tror på mig och stöttar mig när jag bär på eran blivande lilla syskon och dotter/son.

 

 

Av L - 14 mars 2011 09:13

Nu har vi äntligen (!!!) beställt vagnen... inget mer huvudbry å inget mer letande Jippie! Och bästa blivande farmor och farfar står för hela kalaset, så nu får grynet åka första klassigt!

Leveranstid 3-6 veckor... och om 6 veckor då är det bara 4 veckor kvar å det går fort!!

  

Vi gjorde det! vi enades om en vagn!!



Av L - 11 mars 2011 15:22

v 29

Idag går vi in i v 29... alltså 11 veckor kvar till bäbis är färdigbakad...

och skulle bäbis bestämma sig för att göra som sin blivande polare Joar så är det faktiskt bara 7,5v kvar (!!) dvs AP LITE tid kvar!

Det är viktigt att mentalt förbereda sig för att så kan bli, eftersom jag blev så ställd när lilla Joar skulle komma så tidigt.


____________


Graviditetsvecka 29

Nu kan du känna toppen på din livmoder cirka tio centimeter ovanför naveln och ditt barn fyller upp all plats i magen.

 
 

Många gravida samlar mycket vatten i kroppen, särskilt händer, fötter och underben kan svullna.

 

I vecka 29 är medelkroppslängden ungefär 39 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1400 gr. Huvudets omkrets är 27 cm

 

______________________________________


Angående det här med vatten i kroppen... sens i onsdags har mitt lillfinger,ringfinger och halva fuck u fingret sovit på min högerhand...

Efter att ha googlat, frågat min kloka kollega och pratat med mamma ringde jag till sjukvårdsupplysningen, tänkte att det kan ju iaf vara bra att fråga när den somvit så länge...

Tanten som svarade blev mycket förvirrad och jag förklarade att det inte var något som gjorde ont eller dämpade min arbetsförmåga... utan mer att det bara var jäkligt störigt att dom inte vakna...

Efter att vi lekt 1000 frågor tyckte tankten att jag skulle ringa förlossningen...

(whaaat!?)


jag såg mig själv ringa dit:

-Hej, mina fingrar sover, vad ska jag göra?!!

Förlossningen:*klick*


Jag ringde inte dit... När J kom hem från jobbet förklarade jag vad tanten på sjukvårdsupplysningen sagt, och fnyste lite åt tanten...

J såg lite förskräkt ut men jag försäkrade honom om att det inte blit ngn tripp dit än på ett tag!

Idag ringde jag stället MVC för att få saken ur världen...

och att fingrarna sover, beror antagligen på att jag är sprängfylld med vätska och det klämmer någon nerv någonstans... därför blir fingrarna trötta :P


___________________________


Nu tar jag och mina sovande fingrar helg!

/L




Av L - 10 mars 2011 09:51

Kära blogg!

 

NU har vi hittat den! (tror vi?!)

Grynets blivande vrål åk... med massa fiffinesser och lull lull! Får jag lov att presentera;

bild

VROOOOOM!

Här kan liten ligga gött, Mor kan styra åket med fast hand och hålla i hundkopplet med andra...

å vi kan ha vår sittdel vänt mot oss, som vi inte kunde på vår tidigare tilltänka UJ vagn...Men tro inte att jag glömt Urban, nejrå... han får bare komma in lite senare i grynets liv må ni tro:)

Och viktigast av allt, blivande päronen är överens :)

/L

 

 

 

 

Presentation

En tvåbarns mor, som med jämna mellanrum försöker sätta ord på vardagen, barn-och karl-hund bestyr, min hobby och livet i helhet

Kör livet ala´ svensson-style med radhus, kombi, hund och barn... och det är alldeles fantastiskt!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards