mammeluck

Alla inlägg under februari 2012

Av L - 18 februari 2012 23:34

Haft en super trevlig kväll med fina vänner och 3 rätters... Eller en ätbar men salt förrätt (kommer inte att göras igen) ;)Ala Karlssons gryta helt ätbar... Men efterrätten förstår ni blev en uber tabbe! Vit chokladmouse blev smör... Ingen hitt alltså!Till nästa gång bör jag ha bättre uppsikt över vispningen!Men det trevliga sällskapet lyfte kvällens mattabbe och mira har med glädje njutit av familjens godingar till kidz! Hon somnade gott nu några timmar senare än vanligt!Summa kardemumma; bra dag, trevlig som tusan och kvällen avslutades med blivande make mys och lite lek med bossen i snön!Det enda som saknas är lilleman som är hos pappa. Men jag gissar att det inte alls lider någon nöd på gossen ;) Nu ska jag slå igen mina bruna för idag!På återseende!

Av L - 17 februari 2012 12:27

Jag har varit tok dålig på att blogga ett tag här nu, vi har som sagt varit sjuka, hunnit med frieri och börjat med bröllopsplanering! Så det har varit fullt upp kan man säga ;)


Det händer mycket nu i familjen karlsson/Lindgren... Inte minst med vår  yngsta familjemedlem!

Hon lär sig nya saker varje dag och det där lugnet med att man kan sätta fröken på golvet och veta att hon sitter kvar där är sedan ett par veckor förbi! Nu kryper hon ordentligt...lite udda krypstil där ena menet ska fram men fram kommer hon och ska pilla på allt som inte borde pillas på!

Favvosarna är Boss matskålar, diskmaskinen och alla kontakter i hela huset, och allt små gavs som lyckas hamna på golvet ska in i munnen...så mina dagar ser nu mer ut som så att efter morgonpromenaden när jag äntligen fått lilla fröken att sova en stund går det en daglig rond på undervåningen på jakt efter olämpligheter på golvet, drar ett varv med torrgolv-torkaren för att minska kolsvarta bebis knän... under dagen komer ju självfallet nya saker ner på golvet...å så samma visa igen ;P


Mammas lilla hjälpreda....


Fröken har även blivit ännu mer mammasjuk... jag får inte gå en meter om hon inte är fokuserad på att leka eller göra rackartyg...då struntar hon fullkomligt i mig...och ajaj är ord som haglar och stutsar mellan väggarna här just nu... den enda som reagerar på mitt ajaj är boss som tittar frågande och undrar vad han nu gjort... Note to self... det är dumt att behandla sin hund som en bebis och skälla med ajaj.

Mama är ett ord som oxå haglar fritt, dock från lilla damen... hoon kryper efter mig och gormar mam mama mama mama...ja ni förstår...

Hon är oxå en riktig kaffe tant som sin mor, och får hon inte tag på min kopp (som allt som oftast sitter i min hand) blir hon vansinnig...och när man blir vansinnig...då kastar man sig skrikande bakåt... utan en tanke på hurvida det är någon som tar emot eller inte... så ett par skallsmällar har hon lyckas med!

All mat ska öven intagas för egen maskin, problemet är dock att det är ytterst lite som hamnar i lilla frökens mage och destomer som hamnar på golvet...

     

Även första frisseringen har genomförsts, de snygga toffsarna är ett minne blott ;)

Förövrigt som ni ser på sista bilden, Majskrokar... tack snälla majskrokar för att ni underlättar min vardag... så jag kan laga mat, diska eller kissa utan att bli klättrad på! Tack!


Tro nu inte att jag beklagar mig över min tös, nej...hon är i en as rolig ålder och lär sig tok mycket... men efter en heldag är jag trött, men lycklig:)

Min stora gosse lär sig faktiskt otroligt mkt han med i skolan, han kan prata tokbra engelska och kan betydlig mer än sin arma moder...vilket bådar gott inför en kommande bröllopsresa till thailand...då får lilleman sköta snacket ;)


Bloggen här kommer nog framöver även få funka som checklista för mig inför bröllopet...påså vis kan ni hjälpa mig med de tusen saker jag glömt! ;)

Ringarna har ju kommit

 


Även körka, prälle och lokal bokad! Inbjudningskort designklara, å tema bestämt! De ni! Jag ska gifta ma! skapliga vuxenpoäng! :)


Jag ska försöka uppdatera här något oftare än innan... skärpning fröken karlsson!


Av L - 11 februari 2012 13:02

Å det är jag med! Natten har varit en skaplig tålamodsprövning!

Då jag var borta hos grannen i går kväll och J var hemma med barnen... när jag kom hem straxt efter 23 var lilla fröken vaken... och hade bara tjatat efter mamma...

Jag trodde inte riktigt hon gjort den kopplingen att jag är mamma...utan mest att det var roligt ord säga...men hon kanske har mer koll än vad jag trodde.


Imed tösen i säng, och sen började det...hon har vaknat säkerligen 30ggr i natt, varit ledsen somnat vaknar, skrikit om vart annat...whaaaat!? jag vet inte varför... men jag är hur som haver jäkligt tok trött i dag, och lillsnöret oxå... så jag gissar på att dagen kommer bjuda på en övertrött och grinig bebis och likadan morsa!


Jag undrar hur trött J är på en skala, han jobbar och han har heller inte fått sova så mkt pga gaphalsen till dotter...



Nu sover iaf lllsnöret, och jag tror jag ska försöka göra lite nytta och sen förhoppningsvis även hinna med att söva en liten stund...


hola!

Av L - 7 februari 2012 22:42

Här har vi varit sjuka, det började med lilleman, och sedan ett par dagar har hela familjen ärats...

och ta me tusan, bortsett från förlossningar så är det här det närmsta nära döde upplevelse jag haft...OMG vilket jäkel till baselusk att däcka en totalt!

Vi har hosta, feber och snor... värk...över allt från ögonbryn ner till lilltåa... hujueda ma!

J har envist gått och jobbat natt endå, och jag har haft barn och mig själv att hålla koll på...i 2 dygn...

det är verkligen ingen hitt (som jag skrev efter maginfluensan för 2v sen) att ta hand om och roa bebis när det känns som man ska trilla av pinn vilken sekund som helst... eftersom vi varit hängiga har sömnen varit sjukt dålig... vilket gjort det hela värre... men nu är lilleman, J och jag på rätt väg... men lillsnöret har fått sin omgång nu... älskade lilla sötsnöret, ena stunden är hon pigg och far runt som en tok, nästa ligger hon utslagen i mammas famn... hon somnar tillomed bara rakt uppåner utan krusiduller... (det händer aldrig)


vi har varit på vårdcentralen i dag och lilla fröken har fått lite hostmedicin som vi hoppas kan lindra lite så hon får sova hyffsat, och vi med... för det är ju så att sover inte hon sover ingen ;)

Föregående nätter har jag haft henne sovandes på mitt bröst... febrig bebis + febrig mamma = mega varmt! o ingen vidare sömn.

Men som sagt nu är jag lite piggare och har mer ork för att rå om bebis <3 och hoppas honn blir pigg snart!!

Lilleman har hemska hostan kvar, men i morgon siktar vi på skolan.

Det är uberhemskt att se sina små hjärtan vara hängiga och ledsna, och jag skulle göra vad som helst för att ta bort allt jobbigt, ååå tänk om jag kunde!!


Av L - 5 februari 2012 21:38

Nu går det för fort, detta godbit blir idag 8Månader... hon e för det mesta en ruggigt go och glad liten envis madame.

Nu kan hon säga: mamma, namnam, pada (påväg mot pappa ;) )

Hon kryper, men e rätt bekväm av sig och gör sig inga större besvär eller utsvägningar i onödan ;)

Pillar på allt, klättrar, ska stå och ställer sig upp mot allt... även om det inte står kvar så ska ho minsann försöka!

Munnen går i ett, och hon babblar hej vilt, älskar när vi snackar tillbaka.

Börjat dra ner på dagens sovtimmar till mammas stora förtret... vill somna i mammas knä dagtid... 8ngt nytt påhitt annars tänker hon inte sova alls...


Det är säkert massa mer, men det spar vi till en annan dag så jag kan skryta vidare!

Av L - 1 februari 2012 17:22

Måndagen och 4 års dagen blev hektiskt och inget direkt firande hanns med...


Igår var en väldigt annlorlunda tisdag!

Dagen började som vanligt, men runt 13 kom J hem efter att ha varit och köpt snus...

Med ett paket... en försenad 4års present...

Jag tänkte väl att det nog kunde vara ett nytt hänge till min sabo samling och öppnar men där i låg det två ringar...

 


min första kommentar va nähäää... J gick lite halvdant ner på knä och säger

" vill du gifta dig med mig"

såklart blev det ett JA! ;)

Men jag var något ställd... bara så där utan krusiduller i vardagsrummet en tisdagsförmiddag... inte riktigt så jag föreställt mig det

Så nu är vi ringmärkta och nångång framöver ska det börjas planeras inför bröllop... ;)

Det blev en mkt bra tisdag!

Vi gick ut med barnen å käka på briggen på kvällen för att fira,

Hemma hade jag förberett efterätt och efter barnen somnat blev det en skräckis och soffhäng....

Kändes som en bra dag, och som oss.. ingen av oss är några vidare romantiker och jag ´hade inte velat göra något annolunda.


Ringarna var dock "låneringar" och i dag har vi varit och beställt våra riktiga ringar, och jag är sjukt nöjd, tror det kommer bli ruggit fint! Vi designade egna ringar, och hur kul är det inte att ha just den ringen vi ville ha och risken för att någon han en exakt likadan är minimal. Det blir inget klassiskt guld! Jag har nästan aldrig guld annars och denna ring kommer jag vara bekväm i alla dagar! :)

I min ring är det fyra stenar, en för varje år vi varit tillsammans fram till förlovningen. Nu måste vi bara vänta på att de ska tillverkas, det blir spännande å få se dem sedan!


Presentation

En tvåbarns mor, som med jämna mellanrum försöker sätta ord på vardagen, barn-och karl-hund bestyr, min hobby och livet i helhet

Kör livet ala´ svensson-style med radhus, kombi, hund och barn... och det är alldeles fantastiskt!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards